Et komplet sæt forretningsbetingelser: Når e-handelsfonden har modtaget ansøgningsblanket, får netbutikken udleveret et sæt forretningsbetingelser, som derefter tilpasses den enkelte netbutik.
En rapport over netbutikken: e-handelsfonden udarbejder en rapport over netbutikken på baggrund af gældende lov samt e-mærkets retningslinier. Rapporten viser, hvad den pågældende netbutik mangler, for at overholde gældende lov samt e-mærkets retningslinier. Rapporten indeholder konkrete forslag til ændringer samt formuleringer, som netbutikken kan bruge.
Årlig gennemgang af netbutikken (løbende kontrol): En gang om året udarbejder e-handelsfonden en ny rapport som den, der blev lavet ifm. med ansøgningen. Såfremt der er ændret i lovgivning, domspraksis eller i netbutikken, vil det fremgå af rapporten. Der vil stadig være konkrete forslag til ændringer og formuleringer, som netbutikken med fordel kan bruge.
Den løbende kontrol er netbutikkens sikkerhed for, at den lever op til gældende lov samt: e-mærkets retningslinier. Samtidig er det e-handelsfondens sikkerhed for, at den høje kvalitet på de e-mærkede netbutikker opretholdes.
Ubegrænset adgang til juridisk rådgivning: Alle e-mærkede netbutikker kan ubegrænset søge råd og vejledning hos e-handelsfonden ifm. kundehenvendelser (f.eks. fortrydelsesret og reklamationsproblematikker), konkurrencer, brug af kundedatabaser til e-mail markedsføring, opretholdelse af forbehold m.v.
Juridisk information fra sekretariatet: Alle e-mærkede netbutikker modtager løbende information fra e-handelsfonden, når der sker ændringer i lovgivningen eller domspraksis, som kan påvirke netbutikkerne.
Adgang til ekstra sektion på e-maerket.dk: I denne sektion samles relevant information til de e-mærkede netbutikker. Der findes bl.a. en guide til, hvordan man med fordel kan placere e-mærket i sin netbutik samt en tekst, der fortæller forbrugerne, hvad en e-mærket netbutik gør for dem.
Adgang til e-handelsfondens webblog: Formålet med bloggen er, at give e-mærkede netbutikker mulighed for at udveksle viden og erfaring med hinanden. Målet er at gøre alle deltagere, bedre til at drive forretning på nettet.
Hvad koster e-mærket? Når der ansøges om e-mærket, skal der betales et ansøgningsgebyr (engangsbeløb). Efter godkendelse, dog senest tre måneder efter ansøgningen er registreret, betales årsgebyr for at være tilknyttet mærkningsordningen. Ansøgnings- og årsgebyr er fuldt fradragsberettiget!
Lovgivningskrav til en netbutik: En netbutik skal efterleve flere end 100 forskellige regler i Markedsføringsloven, Købeloven, Persondataloven, Forbrugeraftaleloven og naturligvis e-handelsloven. Kravene omfatter både rene oplysningskrav og en række tekniske krav.
Om e-mærket: e-mærket er den danske mærkningsordning – et kvalitetsstempel, der viser forbrugerne, at en hjemmeside drives lovligt og etisk forsvarligt.
e-mærket varetages af e-handelsfonden, en non-profit fond, som følgende organisationer står bag: Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet.